donderdag 29 januari 2015

Zoeken naar de pot met goud....

Hoe een Facebook post tot iets verrassends kan leiden....Gisteren postte ik een project waar ik aan bezig was (je leest het goed "was"), een witte vintage top. Allerlei randjes en kralen maken de top, een topje van "nu"maar dan in retrolook :)

Een Facebook vriendin, een begenadigd zangeres, en lerares, zag mijn post, en was er meteen helemaal weg van. Ze vroeg of ik ook poncho's had, en die heb ik niet in de collectie, maar stuurde haar een voorbeeld van een omslagdoek, die ik wel heb. Na een korte berichtenuitwisseling, kwamen we overeen, dat ik voor een poncho ga maken, met lurex en kralen. Zo kwam van het één, het ander, en voor ik het wist, liep ik in de stad, wind en regen trotserend, met een bol wol, haastig in een plastic zakje gepropt (in de prachtigste kleuren) uit mijn eigen collectie, teneinde er een mooie lurex draad bij te zoeken. Maar dat viel letterlijk vies tegen.

We hebben in onze aloude en mooie stadje Hoorn, 2 handwerk winkels, wat op zich al bijzonder is, want ze zijn zo goed als uitgestorven. Binnentredend in het walhalla, met de prachtigste breiwol en mooiste strengen en bollen katoen, schappen vol boeken, liep ik schoorvoetend naar de dame achter de toonbank, met wild en verregend haar. Ik keek haar "wazig"aan (geen ruitenwissertjes op de brillenglazen) en vroeg wat een bolletje kostte. De dame antwoordde op minzame toon, ondertussen mij aan het monitoren van top tot teen, dat een bol (!) € 7,25 was, met daarop 100 meter. Sodeju !
De roepende goud-en zilverschat, achter de toonbank, verwaterde door mijn bril tot "veels te dure bolletjes garen", dat ging hem niet worden. Ik vroeg de statige dame opnieuw iets, en mondjesmaat, op mijn aangeven, ging ze nog even de moeite doen om het bakje met klosjes meebreigaren te inspecteren. Maar de kleur die ik wilde, zat er niet bij. Dat moest uit Denemarken komen, en zou wel 6 weken duren, en dan moesten ze een hele tray bestellen, en dat zat er volgens voorlopig even niet in, te zien aan haar blik en het ietwat zurige antwoord. Onverrichter zake liep ik de winkel uit, ik weiger om € 7,25 te betalen voor een piepklein bolletje.

Bij de tweede handwerkzaak, heb ik uiteindelijk een bolletje meegenomen, iets goedkoper, met meer meters, maar waarom in vredesnaam, zijn deze winkels zo duur ? In deze tijd, en waar mensen echt wel op de portemonnee moeten letten, mag het het wel allemaal iets goedkoper, of zijn handwerk winkels de "haute couture"in hobbyland ?

Ik ga in ieder geval nog op snor naar een goedkoper lurex garen, er zal vast iets te vinden zijn, iemand suggesties voor me ?

Laat je reactie hieronder achter, ik lees ze graag !


 Haak/Breiwol Handwerk Verkoopoutlet

donderdag 22 januari 2015

HOT Fenna breiwol NIEUWS !!!

 wolletjes paradijs

Geweldig Nieuws Over de Fenna Breiwol !!!

Een "scoop"voor jullie, de befaamde breiwol Fenna komt weer terug!

Ik word helemaal blij van dit nieuws, jullie ook ? Ik zie heel veel berichten langskomen, met als hoofdonderwerp deze prachtige breiwol. Maar wat is het "geheim"van dit garen ? Het mooie kleurverloop, de kwaliteit van de wol zelf ? Ik heb met moeite ooit eens een bol kunnen bemachtigen, en deze staat nu, eenzaam en alleen, te pronken, bovenaan deze blog. 

Het is eigenlijk best een gemene streek van de winkelketen, die deze breiwol verkoopt, eerst brei-en haak vrouwen lekker maken, en dan het niet meer uitleveren, en zodoende een levendige handel veroorzaken op de bekende handelsplaatsen, en dan nog eens voor prijzen, die ver boven de winkelwaarde uitstijgen. Ik krijg het idee, kopen deze mensen het per doos in ? Of hoe doen ze dat, via familie (medewerkers) of zoiets. 

Wat is jullie idee daarover, en hoe denk je een aantal bollen van dit mooie garen te bemachtigen ? 

In een slaapzak voor de deur gaan liggen is geen optie, vooral niet eind februari, mits gehuld in een warm skipak en dito snowboots (ik voorzie nog wel een beetje winter, heb ik in mijn glazen bol gezien) Ik word bijna wanhopig van al deze vragen, want ik MOET en ZAL ook iets maken van deze breiwol, grrr....Haha, nee hoor, zo erg is het nog niet met me, maar ik kan me wel de frustratie voorstellen van de dames (of heren) die graag iets willen kopen van dit mooie wolletje. 

Er zijn zelfs groep voor in het leven geroepen op Facebook, en ik zie bijna dagelijks "gevraagd"voorbij komen...Het is echt wel een hype, dus kom maar op met die vrachten Fenna, maar wel even achter in de rij aansluiten. 

Een reactie is leuk! 




dinsdag 20 januari 2015

Bolletjes Wol Verslaving !

Ik heb een zware bolletjes wol verslaving.....

Ik kon het weer niet laten, Zondag moest ik weer toegeven aan mijn bolletjes wol verslaving, tenminste zo noemt Sylvia het. Ik kan het niet laten om in een winkel, waarvan ik weet, dat ze breigaren verkopen, even snel te kijken of er iets nieuws onder de zon is. En Zondag was het weer zo laat. Sylvia weet het al, en laat mij rustig begaan, want ze weet, er komt vaak iets moois uit. We brachten een bliksembezoek aan het winkelcentrum in Zwaagdijk, alwaar zich een hele leuke winkel bevindt, met (!) breigaren …

Na binnenkomst, begaf ik mij rustig, richting de kledingrekken, quasi geïnteresseerd kijkend, en om zussie niet meteen in de stress te laten schieten, en begon de kledingstukken af te speuren. Nee, er zat niks tussen, de kleding was rommelig en mini rokjes doe ik niet meer aan. Langzamerhand ging ik op mijn doel af, de wand waar de bolletjes lagen te prijken, en leken te vragen, koop mij ! Ik word daar zo hebberig van, en stond besluiteloos bij de wand. Wat zal ik doen ? Of liever gezegd, wat zal ik niet doen ?

Ik keek schichtig om me heen, en na zorgvuldige overwegingen, pakte ik, of liever gezegd, graaide ik de bolletjes wol uit het vak, die nog niet in mijn collectie zaten. Sylvia kwam breedlachend aan, en zei, ik wist het ! Betrapt !

“Zucht” Het is officieel, ik ben bolletjes wol verslaafd. So be it.

 Haak/Breiwol Handwerk Verkoopoutlet


maandag 19 januari 2015

Wol Avonturen in het Wolletjes Paradijs

Hoi Lieve mensen, en alle geïnteresseerden in handwerken, haken of breien! Van harte welkom op dit gloednieuwe blogje over van alles en nog wat.

Ik ben al bezig met handwerken, van jongs af aan, met de paplepel ingegoten, door moeders, en natuurlijk op de lagere school, gewoon ouderwetse les. Ik heb daar de grondbeginselen geleerd van de Juf. Ik zal nooit vergeten hoe het project "babysokken"tot stand kwam. Het wilde maar niet lukken met het rondbreien, en het mislukte, keer op keer. Het ging zelfs zo ver, dat ik moest nablijven, om mijn taak af te maken, en toch één sokje af te maken. Nou, dat heeft ze geweten, tegen de tijd dat ze klaar waren, kon mijn vader ze wel aan! En die moest wegenbelasting betalen, zoals in de volksmond wordt gezegd. 

Na dit debacle op de lagere school, had ik mijn buik vol van handwerken, en keek er niet meer naar om. Gelukkig had ik een super creatieve moeder, met gouden handen. Als jonge meid, had ik bepaald dat ik er niet zo wilde uitzien als het gros van de jongeren, en zocht mijn eigen stijl. Met mijn moeder als geniale, handige Harry achter de hand, liep ik tijdens de stapavonden, in de mooiste creaties en allemaal uniek. Snel een lapje halen op de markt, in een tijdschrift kijken, en het kwam zo onder de naaimachine vandaan. Tot ik zover was, dat ik dacht, ik moet dat zelf ook kunnen, een naaimachine aangeschaft, en met tips van mijn moeder, ook deze "Skill"onder de knie gekregen. 

De periode van het "hippe breien"brak aan, in de jaren '80 waren de gekste truien, met allerlei ingebreide motieven, helemaal hot, en ik moest er toch weer aan geloven, want mijn vriend wilde ook zo'n trui. Ik heb altijd een hekel gehad om mij op de gebaande paden te begeven, dus er ontspon zich letterlijk van alles in mijn hoofd, en kwamen de mooiste gebreide truien uit mijn handen vandaan. Met als trots modellen mijn familie, en ik zelf natuurlijk. Daarna is dat vuur eigenlijk nooit meer gedoofd. 

In de tijd van nu, heb ik de mogelijkheid de dingen met de buitenwacht te delen, en dat ga ik ook zeker doen ! 

Wat kunnen jullie verwachten, veel foto's en patronen, maar  ook sieraden maken, breien met kralen, ontwerpen van een designer, grove breisels, en heel veel goedkope breiwol of haakkatoen. 

Veel plezier met het lezen en leren van het blog. 

 Haak/Breiwol Handwerk Verkoopoutlet